Vilnius'da Cuma

 

     Vilniusta cuma ivit efenim yanlış duymadınız burada da namaz kılınıyor hemde imam Türk. Sanırım Vilniustaki publardan, cluplardan bahsetmeme gerek yok birçok blogda bahsedilmiştir.(Bahsedilmediyse de yazmama gerek yok sanırım birçok Erasmuscu'da bilir :D ) Bu yüzden ben farklı bir konu hakkında yazayım dedim. Olur ya  hani gitmek isteyen olur ve benim katkım olur       + sevap point'e hayır demem.

     Malum Hristiyan bir ülkedeyiz ve fazla namaz kılan Müslüman yok sanırım bu nedenle bir tane mescid var Vilius'ta. Bu yazımda da o mescidden ve orada kılınan namazlardan bahsedeceğim.
Cuma namazları  Smolensko gatvė 19 'da ufak bir mescidde kılınıyor. Dışarıdan bakıldığında gayet sade bir bina gibi gözüksede vilniusda yaşayan müslümanlar için tek ibadet yeri.

    Gelelim camimize başta da söylediğim gibi imam  Türk ama vaaz her zaman Türkçe olmuyor. Haftadan haftaya değişiyor yanılmıyorsam Türkçe,Litvanca ve Rusça vaaz veriliyor. Cemaat enternasyonel ama genelde Türk ağırlıklı. 

(Niye boş mescit demeyin erken gelmiştim o zaman çektim.Cumaları dolu oluyor genelde)
Mescide giriş için binanın sol tarafındaki kapı kullanılıyor.Fark edildiği üzere bina üç katlı sadece iki katı camiye ait. İlk katta bir dükkan var ikinci katta abdesthane en üst kat olan üçüncü katta ise mescit var. 


                                                                                                    Adres: Smolensko g. 19 / Vilnius
                                                                                                                                                      Cumaa Saati Kış: 12.30
                                                                                                                                                                              Yaz: 13.30



Bir dahaki yazımda görüşmek üzere... ;)
                        


0 yorum:

Yorum Gönder