Litvanya İçin Vize Başvurusu

Arkadaşlar bu bölümde size vize almak için neler yapmanız gerek onu anlatacağım.











Vize de istenilen belgeler nelerdir ? 
  1. Pasaport. Bildiğin pasaport...
  2. D VISA / başvuru formu (Tamamı büyük harfle doldurulmalı ve imzalanmalı). Form burada -Öğrenci İçin Olanı dolduracaksınız. Bilgisayar çıktısı ile de götürebilirsiniz. Bir dayatma yok o konuda yeter ki doğru olsun bilgiler.
  3. Tüm Schengen Ülkeleri'nde ve planlanan seyahat süreci boyunca geçerli ve en az 30.000 EURO teminatlı uluslararası seyahat sağlık sigortası bulundurulduğuna ilişkin belge.  
  4.  Bir adet 35x45 mm vesikalık fotoğraf, yeni çekilmiş ve beyaz fonlu olmalı. 
 VE AYRICA 

(1) Uçak / seyahat rezervasyonları
THY'den direk bilet almanıza gerek yok.Rezervasyon çıktısını götürüyorsunuz ama dikkat , uçak bileti tarihine vize veriyorlar. Tam gideceğiniz güne.

(2) Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: Hibe Sözleşmesi kısaca. Hibe sözleşmesini de götürüyoruz başvururken o bizim velinimetimiz.

(3) Kalınması planlanan süre için konaklamaya ilişkin belge
Bazı Litvan üniversiteler kabul mektubu ile birlikte , konaklamaya dair bir belge yollar size. Eğer elinizde bu belge var ise , konsolosluğa bunu da götürün , yoksa sorun olmaz. Benim konaklama belgem yoktu başvururken. Sorun olmadı. Tıpkı bir çok arkadaşımda olduğu gibi. 

(4) Davet mektubu 
Gideceğiniz Litvan üniversiteden gelen davet mektubu.Çıktı veya orjinal olması fark etmiyor.

(5) Öğrenci Belgesi : Son döneme ait güncel bir öğrenci belgesi işinizi görecektir. En basiti bu sanırım.

Evet arkadaşlar götürmemiz gereken 8-9 belge var. Bu belgelerle gittim. Soldan sağa ; 
Sağlık sigortası - Vize Formu - Uçak bileti  Rezerv. - Kabul Mektubu (Litvanca) - Hibe Sözleşmesi , Pasaport ve yakışıklı bir vesikalık.

Vize işlemleri normal koşullar altında başvuru gününü takiben 7-10 gün içinde tamamlanmaktadır. 20 tl civarı adresinize teslim etme parası alıyor kargocu abi.
Ve vize işlemleri tamam ;)

1 yorum:

  1. Bilgilendirme için teşekkür ederim ellerinize sağlık. Kabul mektubu İngilizce dilinde geldi. Siz çeviriyi nasıl yaptınız acaba?

    YanıtlaSil