Vilnius City Fiesta

   Erasmusumda ilk haftamda denk gelen bu festivalden bahsetmek istiyorum. Festivali gezdikten sonra İnternetden araştırdım "Vilnius City Fiesta" 1993 yılından bu yana düzenlene gelen şehrin en önemli uluslararası festivallerindenmiş. Festival 5-7 Eylül günlerini kapsıyormuş.Bu festivale ülke vatandaşları katılabildiği gibi yabancı ülkelerden de katılımcılar oluyormuş.
 
   Bu kadar bilgi yeter gelelim gördüklerime. Şehrin meydanında çadırlarda takı,giyim, ufak süs eşyaları gibi çeşitli şeyler satılıyordu.Yol boyunca da resimlerle süslenmişti.

   Şehrin 3 farklı yerinde halka açık konserler verildi. Sanırım en büyüğü katedralin yanındaki konserdi.




Bahsettiğim büyük konserin olduğu mekan burası. Sabah ve akşam çektiğim fotoğraflar. Fakat gece daha kalabalık oldu maalesef gece resmini çekmeyi akıl edememişim :) Fakat arkadaşlarımdan bulursam buraya eklerim.





  Bahsettiğim küçük konserlerden biri ve çadırlarda çektiğin bu videoda var:


    Bahsetmeden geçemeyeceğim bir şey daha var bu alta fotosunu gördüğümüz abla da bu Festivalde geziyordu. Fakat niyeyse bir tek biz Türklerin garibine gidip fotoğraf çekti.Hava esiyor ve bende ceket vardı?


   Gezinirken dini bir dans grubunun videosunu çektim, sizinle paylaşmak  isterim. Bu abla ve abilerimizin söylediği "Arikişna" öğrendiğime göre dini bir isimmiş.


        Bir dahaki yazımda görüşmek üzere ;)


0 yorum:

Yorum Gönder